Banner
meniu izolatie termica
meniu termoizolatie pe interior

Ne gasiti si pe Facebook

RETEAUA aKtivTHERM

dedeman-constanta
harta aplicare izolatie aktivtherm
Consulta harta pentru a gasi cel mai apropiat distribuitor sau firma partenera ce aplica aKtivTHERM

COMPARA produse

compara-materiale-de-termoizolatie

Newsletter

Nume:

Email:

Parteneri

dedeman
Asociatia producatorilor de materiale de constructii
apollon imobiliare bacau
Case si Gradini
Economisirea energiei termice

In prezent, majoritatea cladirilor din Romania sunt neizolate, sau au izolatie insuficienta, ceea ce genereaza cheltuieli foarte ridicate pentru incalzirea lor.
In perioada sezonului cald (sau rece) o izolatie performanta asigura o reducere semnificativa a consumului de energie pentru instalatiile de aer conditionat si o imbunatatire a confortului termic in cladire.

Pierderile de caldura ale unei cladiri apar pe perioada sezonului de incalzire si sunt repartizate astfel:pierderi-de-caldura-locuinte - acoperis : 30%
 - pereti: 16%
 - podea: 16%
 - punti termice: 3%
 - ventilatie: 20%
 - neetanseitati ale usilor si ferestrelor: 15%


Ca o concluzie la cele enumerate mai sus , putem afirma ca "o casa pierde energie termica".

Pentru a sprijini economisirea energiei, Comisia Europeana a definit Directiva Performantei Energetice a Cladirilor ( EPDB), al carei scop este acela de a imbunatati performanta energetica a cladirilor din cadrul Comunitatii, luand in considerare rentabilitatea.
Directiva stabileste, in principal cerintele pentru metodologia de calculare a performantei energetice integrate a cladirilor si pentru estimarea impactului asupra mediului, cat si aplicarea cerintelor minime de performanta energetica a cladirilor noi si a cladirilor existente de dimensiuni mari, care sunt renovate. 

Izolatia este materialul care contribuie in cea mai mare masura la eficienta energetica a unei cladiri.

Realizand o izolatie termica corespunzatoare a elementelor de inchidere ale constructiei, scade energia necesara incalzirii spatiului repsectiv.

aKtivTHERM® interior ofera, in prezent cel mai rapid randament al investitiilor datorita economiilor mari de energie care se obtin dupa aplicarea materalului.
Incercarile efectuate si in special experienta utilizatorilor, dovedesc ca in functie de categoria cladirii se poate economisi cel putin 30% din cheltuielile pentru incalzire/racire.

Citeşte mai mult... [Economisirea energiei termice]
 
Case pasive

Conceptul de casa pasiva reprezinta cel mai inalt standard energetic din zilele noastre cu promisiunea de a taia consumul de energie in cladiri cu 90%.In Romania, domeniul este abia la inceput, dar s-au facut pasi importanti fata de anii trecuti, cand nu exista nici un proiect de casa pasiva.

Ce este o casa pasiva?

O casa care asigura un climat interior confortabil atat vara cat si iarna, fara insa a fi nevoie de o sursa conventionala de incalzire. O casa cu transfer termic scazut, care elimina poluantii si reduce considerabil costurile de intretinere, salvand energie.

Termoizolatia aKtivTHERM® interior asigura aceleasi avantaje ca o casa pasiva:
 - reducerea substantiala a consumului de energie pentru incalzire/racire
 - climat interior confortabil
 - lipsa peretilor reci pe timpul iernii
 - lipsa excesului de caldura vara
 - lipsa prafului generator de alergii
 - lipsa condensului si igrasiei
Toti acesti factori prelungesc durata de viata a constructiei comparativ cu o locuinta neizolata.

Promovam pe piata romaneasca cel mai bun material de izolatie termica pe interior ( 0,0196 W/mk) - care permite izolarea elementelor de constructie cu eficienta energetica inalta, in acelasi timp reducandu-se considerabil consumul de energie termica pentru incalzirea/racirea locuntelor
.

Daca polistirenul sau vata de sticla functioneaza pe principiul absorbtiei, aKtivTHERM® interior  reflecta caldura in proportie de 80% catre sursa sa de provenienta, 20% trecand prin partea de constructie (perete), in acest fel asigurandu-se "respirabilitatea" peretelui in conditii de rezistenta excelenta la umiditate si vapori.

Citeşte mai mult... [Case pasive]
 
Confort si eficienta

Confortul termic indica acea stare in care corpul omenesc nu are senzatia de frig si nu simte nevoia sa-si regleze temperatura prin transipratie.
Pentru a explica mai usor problematica confortului termic ne vom dedica mediului cladirilor de locuit, cat si al spatiilor comerciale, publice si de productie.
Confortul termic este influentat de urmatorii factori:
 - temperatura mediului din interior ( temperatura camerei)
 - temperatura suprafetelor obiectelor si a peretilor
 - viteza curentilor de aer din incapere
 - umiditatea relativa a aerului din incapere.

Confortul termic poate fi creat printr-o izolatie termica corespunzatoarea.
Scopul unei izolatii bune este sa se ajunga la o temperatura confortabila prin reducerea consumului de energie pentru racire/incalzire.

aKtivTHERM® interior asigura,  in toate domeniile ( rezidential, comercial, industrial) o termoizolatie eficienta prin crearea unui confort termic cu cheltuieli minime pentru energie.


Un mediu cu temperatura confortabila

Confortul ambiental este perceput diferit in functie de fiecare persoana; in general este recomandabil sa locuiti in incaperi cu o temperatura de 18-20 grade Celsius si o umiditate a aerului de aproximativ 50%. Acestea sunt influentate si de caldura pe care corpul uman o cedeaza peretilor incaperii, care este cu atat mai mare cu cat este mai scazuta temperatura suprafetei peretelui.

Disconfortul apare in momentul in care temperatura aerului din incapere si temperatura suprafetei peretilor depaseste 3 grade Celsius.
Aceasta diferenta de temperatura se manifesta prin deplasari de aer mai mari pe care locatarii il percep ca si curent. Majoritatea locatarilor reactioneaza la aceasta senzatie neplacuta prin cresterea temperaturii de incalzire, prin aceasta neeliminandu-se insa cauza curentului, dimpotriva amplificandu-l.

Umiditatea relativa a aerului in locuinte trebuie mentinuta la valori acceptabile atat din punctul de vedere al sanatatii mediului ambiant al locatarilor cat si din punctul de vedere al durabilitatii proprii a constructiei.

O umiditate scazuta a aerului (<30%) mareste gradul de producere a prafului si produce uscarea mucoaselor, ceea ce conduce la aparitia frecventa a bolilor aparatului respirator ( de ex. in cazul apartamentelor supraincalzite si uscate).

O umiditate mai mare a aerului corelata cu temperatura suprafetei peretilor determina aparitia condensului pe portiunile reci ale peretilor, care poate avea ca urmari deteriorarea partii de constructie.

OBSERVATIE: Prin aplicarea termoizolatiei aKtivTHERM® interior se reduce perioada necesara refacerii sentimentului de confort termic.


Valoarea U si confortul termic

Printre indicatorii care trebuie luati in calcul pe parcursul procesului de alegere a termoizolatiei, pentru a creste confortul caminului dumneavoastra si totodata pentru a reduce costurile de incalzire/racire, un loc primordial il ocupa coeficientul de transfer termic U.

Coeficientul de transfer termic U reprezinta fluxul de caldura ce traverseaza o suprafata de 1 mp, in conditiile unei diferente de temperatura de un grad intre interior si exterior.
Performanta termica a unei izolatii este caracterizata de coeficientul de transfer termic U. Cu cat valoarea U este mai mica, cu atat izolatia este mai performanta termic.

O incapere neizolata termic creeaza trei mari probleme in timpul iernii:
 - pierderea de caldura,
 - disconfortul si
 - condensul.
Izolarea pe interior cu
aKtivTHERM® interior a peretilor si a tavanului reduce semnificativ pierderile de caldura pe timpul iernii, ajutand astfel la economisirea energiei.
Aktivtherm etanseaza profesional imbinarile planseelor si a peretilor interiori, a rosturilor perimetrale ale ferestrelor evitand formarea de punti termice. Astfel camerele vor fi incalzite rapid, consumul de energie va i mai mic, suprafetele peretilor vo fi sensibil mai calde la prima atingere, eliminandu-se astfel crearea premiselor aparitiei condensului/mucegaiului.

Decizia de a utiliza aKtivTHERM® interior  va asigura de faptul ca pe termen lung investitia facuta ofera beneficiile asteptate.

aKtivTHERM® interior  ofera, in prezent, cel mai rapid randament al investitiilor datorita economiilor mari de energie care se obtin atat in cazul cladirilor cu destinatie rezidentiala - apartamente, case sau dependinte, cat si in cele cu destinatie comerciala si industriala.